Pech Onderweg

Pech Onderweg Pech Onderweg

Pech Onderweg

De docureeks ‘Pech Onderweg’ volgt het reilen en zeilen van een achttal Belgische wegenwachters. Van De Panne tot Bütgenbach zijn zij de rijdende engelen die onze trouwe vervoersmiddelen te hulp schieten bij pech.

Deze bonte bende helpers van de weg weet nooit wat hen te wachten staat en beleeft elke dag een nieuw avontuur vol boeiende ontmoetingen en technische uitdagingen. ‘Pech Onderweg’ is innemende human interest over de helden van onze pechstroken. De reeks volgt een achttal wegenhelpers voor, tijdens en na hun shift bij de pechverhelping. Het zijn stuk voor stuk innemende personages die vol overgave hun medemens uit de nood helpen bij autoproblemen.

Naast de technische ondersteuning zijn ze ook het luisterend oor voor hun klanten. De zakenman die te laat zal zijn voor een belangrijke meeting, het kind dat opgesloten zit in de wagen, het oudje wiens twee pk’tje niet meer wil starten, … ze hebben elk hun eigen verhaal en luchten hun hart in tijden van autopech bij hun wegenwachter.

De reeks is een crosscut tussen de verschillende wegenwachters én hun dispatchcenter. De centrale hub waar alle oproepen binnenkomen stuurt de wegenhulp aan. Zo volgen we een case vanaf de inkomende oproep tot de technieker die het probleem aanpakt. De pechbijstand doet steeds haar uiterste best om het probleem ter plekke op te lossen. Is dit niet mogelijk, dan takelen ze de wagen naar de garage. Voor de klant is het telkens bang afwachten hoe snel hij terug de baan op kan.