Onverwacht

Onverwacht Onverwacht

Onverwacht

Hoe kijken tieners naar seks en zwangerschappen? Iluna en Stephanie Planckaert ontdekken het in Onverwacht

In het nieuwe Onverwacht trekt Iluna (16 jaar), samen haar moeder Stephanie Planckaert, op ontdekkingstocht in de wereld van seks en zwangerschap bij Iluna's leeftijdsgenoten. De reeks is vanaf 30 augustus elke maandag te zien op Eén.

Hoe kijken tieners naar seks en zwangerschappen?

Zestien jaar geleden werd Stephanie Planckaert de bekendste tienermoeder in Vlaanderen. Ze werd op haar vijftiende zwanger van haar vriend Christopher en besliste om het kindje te houden. Dat kindje, haar dochter Iluna, is nu zelf zestien jaar. Moeder en dochter zijn hartsvriendinnen, maar op seksueel vlak lijken ze wel elkaars tegenpool. 

Iluna vindt het dan ook heel bijzonder dat haar moeder zo jong voor haar heeft gekozen. Om zich beter te kunnen inleven in die keuze van toen, trekt ze in Onverwacht samen met Stephanie op pad om met andere tieners te praten over seksualiteit en zwangerschap. 

Verrassende gesprekken en aangrijpende getuigenissen

Onverwacht vertrekt vanuit de persoonlijke vragen van Iluna en de ervaringen van haar moeder Stephanie, en snijdt thema’s als anticonceptie, baas in eigen buik, adoptie en jong ouderschap aan. Ook Christa en Eddy Planckaert, Stephanies man Christopher, en zijn ouders delen hun verhaal.

Via aangrijpende getuigenissen en geëngageerde organisaties geeft Onverwacht verrassende inzichten over seksualiteit bij jongeren en wat het betekent om tienerouder te zijn of te worden.

Op VRT NU is daarnaast vanaf 30 augustus de zesdelige webreeks Meer onverwacht, een samenwerking tussen Eén en MNM, te vinden. Hierin gaan Iluna en MNM-dj en seksuologe Lotte Vanwezemael met enkele jongeren dieper in op thema's als verliefdheid, seksuele geaardheid en sexting.

Onverwacht: vanaf 30 augustus 2021 elke maandag om 21.30 uur op Eén.

Meer onverwacht: vanaf 30 augustus 2021 elke maandag een nieuwe aflevering via VRT NU.